marți, 5 martie 2013

Retrospectiva lui 2012

Da ! Ca tot a venit vremea buna, si odata cu ea cheful de viata (sa zicem si de munca) parca incepe incet, incet sa prinda ceva mai mult contur decat o facea pana acum in acele zile intunecate interminabile, ma gandeam sa imi (re)incep si eu o postare pe care am vrut de mult sa o finalizez, dar din varii motive, aparent inca nu reusisem.

Stiu ca o perioada mult mai adecvata ar fi putut parea la inceputul anului 2013, la cateva zile dupa el, sa zicem chiar in prima luna. Ei bine, nu prea se putea acest lucru, conditiile fiind dupa caz, de sesiune, workshop sau chiar in momente bune de relaxare si distractie alaturi de oameni buni. Dar cum nu voiam sa ratez acest moment, mai ales pentru ca anul ce s-a incheiat acum 2 luni si un pic a fost unul extrem de bun, ma gandeam totusi sa ne aducem aminte de cateva lucruri ce se vor ramase in catastif...

Asa...primul lucru cu care ma pot lauda, luand-o cronologic este ca in aceeasi perioada anul trecut, eram unul din cei mai bucurosi copii (spun copii, pentru ca entuziasmul facea sa imi straluceasca privirea si sa imi inunde mintea cu idei bune), cand dupa unul din cele mai grele semestre din facultate, reusisem sa marchez o linie de 10 in sesiune. De aici pana la prima bursa, a fost doar un pas, pana la un mic sentiment de independenta si pana la lucrurile acelea care te fac sa fii mandru de tine si care te imping cu tarie mai in fata. Cam in aceeasi perioada reusisem sa ies si membru/student senator in Senatul Studentilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti, lucru ce mi-l cam doream si la care ma gandeam de cateva luni. 

Prima echipa coordonata, primele proiecte organizate si un simt mult mai mare al responsabilitatii, scoteau din mine parca ce era mai bun, chiar daca weekendurile nu mai erau chiar weekenduri, iar zilele in majoritatea lor tindeau sa inceapa dimineata devreme si sa se termine seara tarziu. Experienta practicii de specialitate la Garanti Bank din perioada mai-iunie, a constituit un nou tip de realism ce se dorea experimentat: oameni tineri, ambitiosi si pasionati...intr-un cuvant super ! Anul 2 universitar se incheia o luna mai tarziu cu un nou succes, urmand ca la scurt timp, sa am onoarea de a-mi fi inmanata, dupa cum povesteam aici, cheia facultatii. A urmat o vara muncitoreasca, in care diferitele echipe din mediul academic din care eram parte, ma faceau sa ma simt inspirat, pregatirile pentru Bucharest Summer University 2012, incununate de evenimentul propriu-zis, urma sa devina o experienta de neuitat in calitate de organizator, oferindu-mi poate cel mai vast domeniu de unde puteam sa invat ce inseamna cu adevarat un proiect academic international.

Alaturi de cativa oameni minunati, lucrurile nu puteau sa mearga decat bine, asa ca anul 3 a inceput din inertia lucrurilor frumoase intamplate pana atunci. Cateva momente tensionate, datorate probabil oboselii si lipsei de vacanta se aratau la orizont, dar iata ca toamna aducea ceva nou...obtinerea unei burse de performanta organizatorica, pentru un singur student de la ciclul licenta si master. O alta experienta interesanta urma sa ma invete ceva nou...coordonarea de traininguri din cadrul Academiei de Training USR, si bineinteles, toamna a fost plina de momente frumoase alaturi de prietenii mei cei mai buni, fata de care le eram dator cu timpul impreuna ce ne lipsise atat de mult pana la acel moment.

Spre iarna, 2012 aducea multa treaba, zapada si premise interesante pentru 2013. Ce va fi anul viitor pe vremea asta ? Noi sa fim sanatosi si vom vedea. Pana atunci, pot spune ca anul 2012 a fost unul din ce mai impliniti ani (daca nu chiar cel mai), ii multumesc Celui de Sus, si sper sa ne ajute sa fim in fiecare zi mai aproape cu un pas de visele noastre !

2 comentarii:

  1. Felicitari si mult succes si in 2013! Important este sa-ti placa activitatea pe care o desfasori. Celelalte vin pe parcurs.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Cristi, Doamne Ajuta :). Asa este, un lucru esential :).

    RăspundețiȘtergere